Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Megnevezés
  Csakrák Megjelenés

Hegyikristály: 

Erősíti a test összes funkcióját, és erős kiegyensúlyozó hatást gyakorol a lélekre. A legismertebb gyógykristály a kristályok mesterének számít. Fokozza az összes többi kő hatását. Tiszta energiája minden más energiát mozgásba hoz. Hatással van a szemre, bőrre, ízületekre stb. Ellen állóképesség növelő, testi, lelki és szellemi kimerültség esetén, Harmonizálja a két agyfélteke működését,erősíti az agyalapi mirigyet. Alkalmas a negatív energiák levezetésére, aura tisztítására erősítésére és védelmére, gyakorlatilag mindenre.

 A test összes csakrája  http://www.gyogyitaskovekkel.hu/kepek/hegyikristaly_02.jpg

Achát:

A belső békét, az érzelmi és testi megnyugvást, a dolgok átgondolását, segíti elő. Rezgései a kiegyensúlyozottság önértékelés megszilárdulása irányába hatnak.

 

  Torok

Gyökér

 

 http://asvanyok.freeblog.hu/files/2011/05/achat.jpg

Akvamarin:

 Lelki tisztaság, önkifejezés, nem utolsósorban a bátorság köve. Nagy mértékben enyhíti a szorongást és a félelmet, csökkenti a belső feszültséget. Aura tisztító képességét és az állóképesség javítását érhetjük el általa.

Torok http://3.bp.blogspot.com/_ICTPkmu8od4/S_hbdrLicTI/AAAAAAAACJ0/8PCEuIaTqUU/s1600/akvamarin.jpg
 

Ametiszt:

Segíti a tudatosság, a mentális megtisztulás és az elégedettség fogalmához kapcsolódó lelki folyamatok aktivizálódását. Nagy jelentősége van a meditatív szint elérésében, segíti az alvást és segíti elengedni a már feleslegessé vélt lelki terheinket.

Harmadik szem

Korona

 http://asvanytan.nyf.hu/files_asvany/images/amethyst3.preview.jpg

Aventurinkvarc:

Általános felhasználású kő, rezgései elősegítik a gyógyítást, a testi-lelki egyensúly létre- hozását, és megnöveli személyiségünk vitalitását, eredetiségét.

Napfonat

Szív

 

Citrin:

Elsősorban távol tartja a félelmet, és segíti az érzelmi kiterjedésünket. Segíti minden emberi kapcsolatunk: barátaink, szerelmünk családtagjaink jobb megértését, és pozitív rezgésével, ezeket a viszonyokat jó irányba befolyásolja.

Hasi, Napfonat  

Cölesztelin:

Rezgései az újrakezdés, a megújulás és a felemelés irányába hatnak. Spirituális jelentőséget is tulajdonítanak neki „véd” a szellemektől.

 Torok

Korona

 

Fluorit:

Megszabadít az érzelmi gátlásoktól, használják meditációkor, védelmet és plusz energiát ad. Nyugtató hatású és segíti az élet igenlést.

Harmadik szem  

Heliotrop:

Fő hatásköre a méregtelenítés, tisztítás. Segít bölcs megfontolt döntéseket hozni, fokozza a tehetséget és növeli a szellemi kapacitásunkat.

Gyökér  

Hematit:

A rezgései segítik megérteni és létrehozni a jin-jang életérzést. Átalakítja az ellenérzéseket és növeli az empátia készségünket.

Torok

Gyökér

 

Hodlkő:

Nagy mértékben lecsillapítja az érzelmeket, kiegyensúlyozza a túlérzékenységet, feltárja a női vonásokat akár férfiak esetében is. Erősíti a megérzéseinket, és tudatosítja felszínre hozza tudatalattink rejtett mondani valóját.

Napfonat

Szív

 

Jade:

Testi szinten szabályozza a szívműködést, és növeli az életerőt. Összhangot teremt és segít visszatekinteni életünk régi eseményeire, felszínre hozva azok tanulságait. Bölcsességre int és védelmet ad.

Korona

Szív

 

Karneol:

Levertség elleni védelem, összpontosítás és ösztönzés, megfelelni tudás, ezek amik a kő fő erényei. Könyörületességbe, megbocsájtásba, a másik helyzetébe való beleélésbe segíthet nekünk.

Napfonat  

Lazorkő:

A szellemi ébredés, az önkifejezés, a művészi kifejezőkészség, a közlékenység, a barátság köve. Erősiti az immunrendszert, összeszedettebbé tesz.

Harmadik szem

Torok

 

 

Malachit:

Belső béke, sorsunk elfogadása együttérzés, a pillanatnyi hangulat érzés felerősítése amit ettől a kőtől várhatunk.

Szív

Hasi

 

Rózsakvarc:

A fenntartás nélküli szeretet és a szépség jelképe. A béke, az anyai szeretet, a vigasztaló energiák ébresztése, az önbecsülés erősítése, és érzelmi támogatás gyenge perceinkben. Bőrproblémák kezelése.

Szív

Napfonat,

Gyökér

 

Turmalin:

Szabályozza a hormonokat és az anyagcserét, a szervezet tisztító hatásainak félerősítése és a salakanyagok gyorsabb kiválása amit használata eredményezhet. Világos, egészséges gondolkodás és lelki egyensúly helyreállítására, és a bánat felejtésére van jótékony hatása.

 

Szív  

Szodalit:

Erősíti a tisztánlátást és az új távlatok felismerését, fokozza a szellemi tudatosságot. Fizikai állóképességünket megnöveli, és jó alvást biztosít.

 

 Torok  

Tigrisszem:

Összpontosítás, koncentráció a kihívásoknak való megfelelés, belső derű, jókedv optimizmus, alkotókészség a kő ezeket a rezgéseket közvetíti felénk.

 

 Napfonat

Gyökér

 

Türkiz:

Kifejezőkészség, világos beszéd, a mások iránti vonzalom és bizalom megalapozásához nyújt segítséget. Az igaz célok felfedezése felé vezet bennünket.

 

 Torok