Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Személyiségtesztek

 

http://mbti.blogzona.hu/files/2011/01/logo.png

 

Életenergia teszt

Életenergiádat szervezeted anyagcseréje befolyásolja, azaz annak egészséges egyensúlyának fenntartása.

A kiegyensúlyozott étrend és a rendszeres fizikai aktivitás mellett sok apró dologgal tudod egészségedet megőrizni.

 

Hogyan érheted el, hogy jobban érezd magad a bőrödbe?

Aktív és kiegyensúlyozott életmód kialakításával.

 

Lépésről-lépésre haladj előre, az egészséges életmód váltásban. Az életmód váltás nem megy egyik napról a másikra.

Első lépés, hogy ismerd meg önmagad, hogy a Fittek vagy az élet erőtlen csoportjába tartozol, vagy valahol a kettő között vagy?

 

Menj végig a teszten, számold össze melyik betűből van több és megtudhatod hol tartasz most, és hogy mit kell változtatnod:

 

1.       Nézzük a fizikai kondíciód:

A.      Elégedett vagy magaddal, és gördülsz egyet a fitt ballodon.

B.      Azt  mondogatod, hogy mindent megteszel, de ha magadba nézel tudod, hogy többre is képes lennél.

C.      Legyintesz egyet és a napi nasi adagod után nyúlsz.

 

2.       Amikor mozgólépcsőn utazol…

A.      Fellépkedsz, anélkül, hogy megvárnád míg felvisz.

B.      Keletlenül ugyan, de kivárod még felmegy a mozgólépcső.

C.      Mozdulatlanul várod, hogy  felérjen veled a szerkezet.

 

3.       Számodra mi a kiegyensúlyozott étrend?

A.      Étrended változatos, és figyelsz arra, hogy alacsony zsírtartalmú ételeket fogyasztasz, sok rostot, gyümölcsöt, zöldséget.

B.      Többnyire odafigyelsz arra, hogy mit eszel, de nem mondhatnánk, hogy tökéletes formába vagy.

C.      Teszel egy kis 100%-os narancslevet a koktélodhoz.

 

4.       Reggel ébredés után…

A.      Friss vagy és kipihent, alig várod az aznapi kihívásokat.

B.      Két szundi és egy zuhany után jól veszed az akadályokat.

C.      Mikor beérsz a munkahelyedre, hárman kérdezik meg tőled, hogy hol buliztál előző este, pedig sajnos nem voltál sehol sem.

 

5.       Testedzésed a következő gyakorlatból épül fel:

A.      Állóképességet fejlesztő gyakorlatok, nyújtó gyakorlatok.

B.      Alkalomszerű súlyzózás és néhány aerobik.

C.      Egy felülés minden reggel ébredéskor és a TV távirányító emelgetése.

 

6.       Ami az életenergia szintedet illeti…

A.      Mindig tele vagy életenergiával.

B.      Alapvetően nincs baj, csak azt nem érted már óvoda óta, hogy miért nem lehet délután aludni egy kicsit.

C.      Egész nap arról álmodozol, hogy visszabújj az ágyba és téli álmot aludj.

 

7.       Előfordul, hogy kihagysz egy-egy étkezést?

A.      Szinte soha, és mindig van nálad valami, arra az esetre, ha megéheznél.

B.      Néha előfordul, főleg ha sok a dolgod a munkahelyeden.

C.      Persze, a „tavaszi megújulás” idején.

 

8.       Napi öt…

A.      Próbálok ennyiszer gyümölcsöt vagy zöldséget enni.

B.      Ez valami rostokra vonatkozó kérdés, vagy nem?

C.      ennyi nyerő szám kell a lottó főnyereményhez.

 

9.       Amikor megszomjazol…

A.      Tudatos és változatos formában viszel be folyadékot a szervezetedbe, mert tudod, hogy a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása nagyon fontos.

B.      Tudod, hogy ez rég rossz, ugyanis ez már egy figyelmeztető jel a szervezetedtől, hogy dehidratált vagy.

C.      Egy kortyot iszol és rohansz tovább, majd pár óra múlva csillapítod a szomjadat.

 

10.   Így tudsz a legjobban kikapcsolni és töltődni…

A.      Jógázol és utána meditálsz.

B.      Teleengeded a kádat vízzel és magazinokat olvasgatsz.

C.      Lerogysz a kanapéra és bámulod a plafont.

 

Teszt eredmény: www.zoldforras.eoldal.hu/cikkek/eletenergia---kulcs-_teszt_

 

Akupunktúra

Az akupresszúra a hagyományos kínai orvoslás igen elterjedt módszere. Valószínűleg ugyanolyan idős, mint maga a tűszúrásos kezelés, tehát legalább tízezer éves múltra tekinthet vissza. Az ember, ha valahol fájdalmat érez, önkéntelenül is nyomban odanyúl, megmasszírozza, hogy enyhítse a kellemetlen érzést. Fogfájás esetén az arcon, fejfájásnál a homlokon vagy a tarkó egy bizonyos pontjának erős nyomkodásakor érezhetően csökken a fájdalom. Ha fáradtak vagyunk, szemünket dörzsölgetjük. Ilyenkor tudatosan, vagy nem, de lényegében akupresszúrás kezelésben részesítjük magunkat. Az akupresszúra során a test meghatározott pontjait ujjbegyünkkel vagy esetleg körmünkkel masszírozzuk, nyomogatjuk. Azért tesszük ezt, hogy a meridiánokban a csí, vagyis az életenergia áramlásának irányát, illetve erősségét visszaállítsuk a normális, egészséges mederbe.

 

AZ ÉLET ENERGIÁJA

A mai természetgyógyászat alapját képező legtöbb gyógyítási elmélet szerint az életet adó energia valamilyen jól meghatározott rend szerint kering a testben. Az indiaiak az ajurvédikus gyógyászatban ezt az energiát pranának, a hagyományos kínai orvoslás csínek, a nyugati, európai szaknyelv pedig bioelektromosságnak nevezi. Mindegyik elméletben megegyező, hogy ennek az energiának az áramlása az egészséges élet alapja. Ha ez az áramlás valami miatt felborul, például egy ponton megakad, akkor az betegséget okoz. Az életerő a bőr alatti szövetekben nem látható energiacsatornákon keresztül áramlik. Ezeket a csatornákat, energiapályákat hívjuk meridiánoknak. A meridiánok jól kimutathatók, mert felettük a bőr elektromos ellenállása más, mint a bőr körülöttük lévő egyéb pontjain. Ha valahol egy pontban megszakad vagy lecsökken a csatorna áteresztőképessége, a pont felett energiapangás, alatta energiahiány lép fel, igen jellemző tünetekkel.

Sokféle oka lehet annak, hogy az energia áramlásában zavar lép fel. A műtétek során átvághatják ezeket az utakat, emiatt a hegeken keresztül már nem ugyanolyan az áramlás. A kötőszövetekben lerakódott salakanyagok, az egyes szervek túlterhelése, vagy éppen a mozgásszegény életmód miatt az izmok elsorvadása is anatómiai akadályokat képezhet. Ezek a későbbiekben nem csak mozgásszervi panaszokat okozhatnak, hanem gyomorégést, a máj elzsírosodását vagy különböző pszichés megbetegedéseket. A jól képzett orvos már a viszonylag enyhe panaszokból látja, hogy mely tüneteket okozza az energia hiánya, melyeket az energiapangás, és így megtalálható az a pont, amelyet a blokk alól felszabadítva megelőzhető a komoly betegség. Az akupresszúrás masszázs során a bőr alatt futó meridiánokban az áramlást egy-egy pont masszírozásával vagy hosszanti irányú simító mozdulatokkal befolyásoljuk. A masszázst végezhetjük az ujjunkkal, de tompa, illetve gömbvégű, fémből, fából vagy üvegből készült masszírozóeszközökkel is. Gyakorlatilag ugyanazokat a pontokat ingereljük, mint az akupunktúra során, csak most tűszúrás nélkül.

 

MINDIG KÉZNÉL VAN

Nagyon jó érzés, ha egy fárasztó nap után egy szakértő masszőr kezei dolgozzák át megmerevedett izmainkat. Még szerencsésebb, akinek otthon is hajlandó valaki rendszeresen megmasszírozni a talpát vagy a hátát, nyakát. A saját hátunkat megmasszírozni nem könnyű feladat. Ugyanakkor az akupresszúrás masszázs nagy előnye, hogy a saját testünkön is könnyen elérhetjük azokat a pontokat, amelyek masszázsával enyhíthetjük fájdalmunkat, vagy egyszerűen csak felfrissülhetünk egy kicsit. A kínai orvosok is azért kedvelik ezt a gyógymódot, mert minden műszer, felszerelés nélkül lehet azonnal hatásos gyógymódot találni igen sok betegségre. Egy távol-keleti expedíción részt vevő magyar orvos számol be írásaiban arról, hogy az expedíció kínai orvosa hogyan gyógyította a legkülönbözőbb megbetegedéseket akupresszúrával, amikor más eszköz éppen nem volt kéznél. Eredményesen kezelte a hasmenést, az elgémberedett izmokat, a tengeribetegségeket és a fejfájást is ezzel az egyszerű módszerrel.

A legtöbb természetes gyógymód alapja a szervezetben rejlő, önmagunkat gyógyító energiák tudatos felhasználása, erősítése. Sajnos, a modern kórházi orvoslásban ez a szemlélet legtöbbször teljesen hiányzik, a betegek úgy érzik, hogy a gyógyulás csak a rajtuk kívülálló személyzeten, illetve műszereken múlik. Az önmasszázs további nagy előnye, hogy a betegek így - szinte szó szerint - valóban saját kezükbe vehetik önmaguk sorsát, aktív részeseivé válhatnak a gyógyítás folyamatának. Ezzel nem csak maga az akupresszúra jótékony hatása érvényesül, hanem hatalmas pszichés energiák is felszabadulhatnak. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy az akupresszúra elsősorban megelőzésre és a későbbiekben részletezett betegségek kiegészítő kezelésére ajánlott.

MIKOR ALKALMAZZUK?

Az akupresszúra mellékhatásoktól mentes, természetes gyógymód. Sikeresen használhatjuk a különböző eredetű fájdalmak csillapítására. Segítségével elérhetjük, hogy a sokszor kellemetlen mellékhatásokat okozó fájdalomcsillapító gyógyszerek mennyiségét csökkenteni tudjuk. Fontos megjegyezni azonban, hogy bár az akupresszúra igen jól alkalmazható öngyógyító gyógymód, panaszainkkal először mindig orvoshoz kell fordulni, és a masszázst csak alapos vizsgálat és pontos diagnózis felállítása után, kiegészítő gyógymódként alkalmazzuk!

Az akupresszúra egyik legelterjedtebb alkalmazási területe a mozgásszervi megbetegedések okozta fájdalmak enyhítése. Ezek közül is ki kell emelni a reumás panaszokat, a porckorongsérv okozta fájdalmak csökkentését, mint például az isiászt és a tarkótáji fájdalmakat, amelyek hosszú távon makacs fejfájást is okozhatnak.

Ezeken kívül eredményes még fejfájás, illetve fogfájás kezelésében, a vegetatív idegrendszer zavara által előidézett tüneteknél, mint az állandó idegesség, belső nyugtalanság, rendszertelen hasmenés, székrekedés. Bizonyos esetekben alacsony vérnyomásnál is érhetünk el javulást az akupresszúrás kezelésekkel. Igen hasznos, mindig kéznél levő segítség menstruációs fájdalmaknál. A felfázást kísérő kellemetlen tüneteket is enyhíti. Alkalmazzák tengeribetegség és hányinger esetén is.

És most ismertetünk néhány egyszerű fogást, amellyel mindenki saját maga, akár otthonában is kipróbálhatja az akupresszúra jótékony hatását.

NÉHÁNY MESTERFOGÁS

Mielőtt még a konkrét panaszokhoz tartozó pontokat ismertetnénk, néhány általános jó tanács:

  • Mindig helyezkedjünk el kényelmesen a masszázshoz!
  • A masszázs alatt ne csináljunk semmi mást, ne nézzünk tévét, ne telefonáljunk, koncentráljunk teljesen testünk reakcióira!
  • Figyeljünk arra, hogy a körmünk ne legyen túl hosszú, ne sértsük meg vele a bőrünket!
  • Az egyes pontokat erősen masszírozzuk a megadott ideig. Általában azokat a pontokat, amelyek izmok felett találhatók, erősebben nyomjuk, míg ahol közvetlenül csont van a bőr alatt, kicsit gyengédebben.
  • Minél régebben fennáll a panasz, annál lassabban indul meg a gyógyulás!

 

Az arcon és a fejen jelentkező fájdalmakat enyhíthetjük a következő pont masszírozásával. Ide tartozik a mindenféle fejfájás, neuralgia, illetve fogfájás is. Ez a pont az egyik legerősebb fájdalomcsillapító akupresszúrás pont. A hüvelykujj és a mutatóujj közötti izmot masszírozzuk egy-két percig mindkét oldalán. A műveletet 15-30 percenként megismételhetjük. Az izmot erősen nyomjuk, egészen addig, amíg fájdalmas nem lesz, mert csak így érhetjük el a kívánt hatást.

Hányinger, szédülés, tengeribetegség, emésztési problémák, illetve egyes gyomorfájdalmak esetén az alkar belső oldalán az orsó- és a singcsont között középen a csukló tövétől két és fél harántujjnyira lévő pontot masszírozzuk. A legjobban ezt a pontot a mutatóujjunkkal tudjuk ingerelni úgy, hogy egészen mélyen az izmok között érezzük az erős nyomást. A masszázs egy-két percig tartson, és többször ismételjük 15-30 percenként. Ugyanezt a pontot kezeljük túlzott idegesség, nyugtalanság, illetve idegesség okozta szívpanaszok enyhítésére.

Gyomor- és bélproblémák, puffadás, hasmenés esetén a sípcsont térd felőli végének külső oldalán lévő kiemelkedést (Tuberositas tibiae) kitapintjuk, és ettől egy harántujjnyira kifelé masszírozzunk. Hüvelykujjunkkal erőteljes, körkörös mozdulatokkal nyomkodjuk ezt a pontot egy-két percen keresztül. Ezen a ponton különösen hatásos a moxaterápia, illetve a más, melegítéssel járó eljárások.

Menstruációs fájdalmak esetén, felfázásnál, a nemi, illetve a húgyúti szervek különböző eredetű megbetegedéseiben a lábszár belső oldalán masszírozzunk négy harántujjal a boka felett, a sípcsont hátsó élén. A pontot egy-két percig masszírozzuk erősen a hüvelyk- vagy a mutatóujjunkkal, majd fél-egy óra múlva ismételjük meg mindkét oldalon.

Az akupresszúra egyik legismertebb speciális válfaja a talp masszírozása, vagyis a reflexológia. Hívei közül az egyik leghíresebb James A. Garfield, az Egyesült Államok huszadik elnöke. Nem sokkal elnökké választása után, 1881-ben merényletet kíséreltek meg ellene, amely során megsérült. Emiatt egész életében igen erős fájdalmak kínozták, melyeket leghatásosabban a reflexológia segítségével tudott enyhíteni.

 

 

Chakra

 

 

A csakrák erőközpontok, melyek harmonikus működésük esetén transzformátorokként alakítják át a szervezet és a kozmosz energiáit, és azokat így közvetítik egymás felé.

A csakra szanszkrit szó, jelentése "kerék". Ez a megnevezés a tisztánlátóktól ered, akik már az ősidőkben képesek voltak az emberi aurát és csakráit mindenféle segédeszköz nélkül is látni.


[CORAL[1].png]

 

  Koronacsakra

Fejtetõn, a kutacs mögött található. Ezerszirmú lótusznak is hivják. Ennek a csakrának a felébredése az Isteni Ragyogás megnyilatkozását és a legfelsõbb tudat elérését jelenti. A legnagyobb szerencsétlenség amely történhet velünk, hogy Istenmegvalósitás nélkül halunk meg. "Az,amit keresnek, az ami keres." Assissi Szent Ferenc

http://www.csakra.lapok.eu/media/images/575/koronachakra.jpg

  Harmadik szem

Itt érjük el az Isteni Tudathoz vezetõ utat. A gerincoszlop felsõ végénél található, a gerincvelõ és az agy átmeneténél, kisugárzása a homlok közepén, a két szemöldök között érezhetõ. Amig nem vagyunk képesek tudatunkat ebben a csakrában lehorgonyozni, addig elménk állandóan az emberi csakrák között fog ingadozni. Amig ez a központ nem ébred fel, önmagunkat sem értjük. Nem tudjuk ellenõrzés alatt tartani az alacsonyabb központokból felemelkedõ tulajdonságokat, és érzéseket. Csak a bölcsesség és a tiszta tudat szabadit meg bennünket a ragaszkodástól és szenvedéstõl. A tisztánlátás, az intuició,és a telepátia adományai is ebben a csakrában nyugszanak. Akiknek ez a központ nyitva vana múltban, jelenben, jövõben is otthon vannak.

 

 

 

 

 

 

  Torokcsakra

A gégefõ tájékán található. Itt van  azasztráltest székhelye, amely itt tud kilépni a fizikai testbõl. A tudatosodás valódi hajnala itt kezd derengeni. Ebben a csakrában kezdjük el megfogalmazni érzéseinket, kivánságainkat, és ezzel egyidõben megtanuljuk irányitásunk alá vonni õket. A türelem képessége ennek a csakrának az érési folyamatától függ. A nem megfelelõen mûködõ csakra negativ archetipusa a csendes gyermek, a mûködõé a kommunikátor.

  

 

 

 

  Szívcsakra

Az egyik legszebb és leggazdagabb csakránk, a mellkas közepén a sziv magasságában található. Ebben a csakrában megtapasztalhatunk gyönyörteli érzéseket, de épp itt könnyen kibillenünk egyensúlyunkból. Fontos, hogy az Adjna csakra is fejlõdjön ezzel együtt. Az  Anahata csakra megnyitása spirituális értelemben a mindent átfogó Isteni szeretet megvalósulását jelenti. Boldogok vagyunk, ha ebben a csakrában akadálytalanul áramlik az energia. A boldogság az egy olyan tudatállapot, mikor szabadok vagyunk a félelemtõl, a feszültségektõl. Van 2 nagy probléma is ami ehhez  a csakrához tartozik. A világi dolgokhoz való ragaszkodás, és tõlük függés. Sokszor úgy érezzük, kötõdünk valakihez, de mégsem vagyunk boldogok abban a kapcsolatban. Ez biztos, hogy nem a valódi szeretet. A szeretet örömöt ad, nem szomorúságot. A steretet szabadságot ad és nem ismeri a féltékenységet. A nem megfelelõen mûködõ csakra negatív archetipusa a szinész, a jól mûködõé pedig a szeretõ.


 

 

 

  Napfonat csakra

A köldök alatt és fölött kb. 7cm re található. A tisztánlátás, magabiztosság, jó közérzet, öntudat, önbizalom. Ez a csakra szoros kapcsolatban van a pszichével. Kozmikus kapunak is nevezik, mert számos asztrális erõnek biztosit belépést. Ha felborul a csakra egyensúlya, rengteg pszichés és fizikai problémát vált ki. A csakra tüze szent erõ, ez az élet lángja, melynek  ajógi nemcsak az ételeket hanem a pranajámát is felajánlja. Ebben a csakrában rejlik a lehetõség rossz tulajdonságainktól és szokásainktól való megszabaduáshoz. Ehhez tartozó negativ archetípus a szolga, a jól mûködõé pedig a harcos.

http://www.csakra.lapok.eu/media/images/575/chakra.jpg

   Szakrális csakra

Kb. 3 cm rel a gyökér csakra felett van. E csakrában rejlenek hibáink, gyengéink, de épp ezáltal nyilik meg az út, hogy emberi tudatunkat magasabb szintre juttassuk. Ide tartozó negatív érzelmi aspektusok: irigység, féltékenység, indulatosság, kapzsiság. Rengeteg ember tudata egész életén át a két alsó csakra között ingázik. A nemi csakrához kapcsolódó nem megfelelelõen mûködõ, negativ archetipus a mártir, a helyesen mûködõ pedig az uralkodónõ, vagy uralkodó.

http://4.bp.blogspot.com/_vC0lgidQN6U/TKHxf-Dd-YI/AAAAAAAAATU/DeFmSFYBcqc/s400/images-1.jpeg

  Gyökér csakra

Ez a csakra adja spirituális fejlõdésünk alapját. Itt nyugszik a kundalini sakti, és elõzõ életeink karmái, és a tudattalan székhelye is egyben. Felmerül a kérdés, hogy nem lenne e jobb betemetve hagyni ezt ahelyett, hogy felkavarnánk!? A válasz az, hogy akkor tudjuk elnyerni a felszabadulást, ha mindazt napfényre hozzuk, amit létezésünktõl fogva magunkkal cipelünk. A további szellemi fejlõdés csak akkor válik lehetségessé, ha minden felgyülemlett blokkot megtisztítunk, és ezzel a múltbéli akadályokat is leküzdöttük. Megéri a befektetett munka. Ha a csakra nem megfelelõen müködik az ehhez tartozó archetipus az ÁLDOZAT, a mûködõ pedig az ANYA.

 

http://www.csakra.lapok.eu/media/images/575/gyokerchakra.jpg 

 

 

Íriszdiagnosztika

 

A szem a lélek tükre

A szem tényleg a lélek tükre, bármennyire is közhellyé vált már ez a mondat, érdemes a témának apró figyelmet szentelnünk. A kutatók megállapították, hogy a szem és a személyiség között létezik kapcsolat, hisz ugyanazok a gének a felelősek az írisz fejlődéséért, mint az agy homloklebenyének kialakulásáért, mely befolyással bír a személyiségre. Ezenkívül számos kutatás bizonyítja, amely a szem mozgását vizsgálta, hogy az emberek szinte képtelenek úgy hazudni, hogy erről a szemük ne árulkodna, az, ahogyan néznek és mozog a szemük. Azonban ez nem csak a szemre igaz.

Érdekes megfigyelni az embereket, miként reagálnak, amikor nyilvánvalóan megpróbálnak valamit titokban tartani.. Úgy tűnik belül tisztában vannak vele, hogy testbeszédük, arcuk és szemük folyamatosan meséli az igazságot, teljesen mindegy, hogy mit mondanak. Még akkor is így van ez, sőt talán leginkább, amikor rezzenéstelen arccal és szemmel vannak mellettünk, és netalán nem mondanak semmit. Ha sokat figyelünk meg embereket, akikről később tudjuk meg, miként gondolkodtak az adott pillanatban , az segít bővíteni ez irányú ismereteinket. Mert akkor tudjuk, hogy az emberi test folyton mesél, amikor száj abbahagyja vagy el sem kezdi a történetet. Akkor az apró kézmozdulatok, a következő, már teljesen másról szóló mondat hangsúlya, egy mozdulat vagy bármi más mozgás is rengeteget elárul. Úgy tűnik erre vonatkozóan a nők sokkal nagyobb érzékkel rendelkeznek vagy sokkal inkább szeretik használni ezt a képességüket. Aki házasságban él vagy volt már nővel tartós kapcsolata, az biztosan hallott már a nőtől olyan kijelentéseket, hogy „tudom, hogy tetszel annak a nőnek, láttam rajta”. Vagy „úgy nézett rád” és még sorolhatnánk az élet ezen speciális esetének. És, amiként a nő idősödik nagymesteri szintre fejleszti ezt a megfigyelő képességét.

 

Alapvetően kijelenthetjük tehát, hogy nem csak a szem, de az egész test és annak egész kifejezésmódja folyamatosan árulkodik rólunk, néha bármennyire is nem szeretnénk feltárni amit tudunk vagy amit érzünk. Mondhatjuk: folyamatosan beszélünk, ha akarunk, ha sem, legfeljebb nem a szánkkal.

 

Diagnosztika

 

 

Az íriszdiagnosztika a szivárványhártya összefüggéseit tanulmányozza. Az örökletes tényezők, a belső szervi megbetegedések, a toxikus anyagok, a stressz helyzetek különböző nyomokat hagynak az íriszen. Egy nagyon pontos szerv térkép alapján következtetni lehet a teljes szervezet működésére és a betegségekre. Az egészség fenntartásában fontos szerepet játszik az elemzés, hiszen így célzottan tudunk figyelni egészségünkre.


A módszer dr. Péczely Ignác nevéhez fűződik aki, 1880-ban tette közzé felismerését, miszerint minden nagyobb inger, mely életünkben ért (törés, nyomás, ütés) az íriszünkben nyomott hagy.

Az íriszből kiolvashatók az öröklött tulajdonságok, az energia szint, szerzett tulajdonságok, betegségek, melyek életünk során kialakultak.

Megkülönböztetjük a limfatikus (kék szem) és a hematogén testalkatot (barna szem) valamint a kevert formákat.

Az íriszdiagnosztika fontos kiegészítő információkkal szolgálhat, például az emésztőszervek vagy az anyagcsere gyengeségéről, vagy pszichikai-idegi túlterheltségről. Az íriszdiagnosztika nem specifikus diagnózis a hagyományos orvosi értelemben véve. Adatokat szolgáltat a hajlamokról és a szervezetben fennálló összefüggésekről.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

cialis drug prescription

(Betslerge, 2022.09.19 09:27)

The Carnegie Mellon researchers spent six months running searches on prescription drugs names, and found that one-third of the search results pointed to websites that had been infected by hackers <a href=http://vtopcial.com/>buy cialis 5mg</a>

cialis daily vs prn

(haitype, 2022.06.27 21:34)

Pitthu levitra generique en officine https://newfasttadalafil.com/ - Cialis <a href=https://newfasttadalafil.com/>generic cialis</a> Okvozf Priligy Oder Viagra Geklqo The amount of heat transferred by convection per unit time H c is given by H c K c A T T https://newfasttadalafil.com/ - cialis 20mg for sale

Rupture losses: lessen charge, silence, rotated bidder.

(agibokijakak, 2019.05.14 08:47)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Buy Prednisone <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone 20 Mg</a> tvq.pfla.zoldforras.eoldal.hu.jbq.sy http://mewkid.net/buy-prednisone/

Acute feasible tachycardic petrous thrombectomy self, shake?

(efisasuzi, 2019.05.14 07:07)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Buy Prednisone <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone</a> opt.gnmv.zoldforras.eoldal.hu.oke.ok http://mewkid.net/buy-prednisone/